Spoorwegpolitie houdt eerste grote controleactie van 2015 op Brussels openbaar vervoer

BRUSSEL, 06/01/2015. - Op het Brusselse openbare vervoer heeft gisteren 5 januari 2015 tussen 12 en 22 uur een multidisciplinaire controleactie plaatsgevonden. Het doel van de actie was de strijd tegen het onveiligheidsgevoel op het openbaar vervoer in Brussel. De federale Spoorwegpolitie heeft tijdens deze actie nauw samengewerkt met de Dienst Vreemdelingenzaken, het parket en de MIVB.

Er werd zowel op trein, tram, bus als metro gecontroleerd, zowel door politiemensen in uniform als in burger. Hondenteams controleerden onder andere op verboden wapenbezit, diefstal, mensenhandel en drugs op de lijnen tussen de hoofdstad en Antwerpen, Gent, Bergen en Charleroi. Ook op de internationale treinen en bussen hebben er controles plaatsgevonden. Op de metro werd gecontroleerd in de stations Simonis, Hallepoort, Beurs, Rogier en Weststation. Verder kwamen ook de spoorwegstations Brussel-Zuid, Brussel-Noord en de trams op de Noord-Zuidas aan bod.

Enkele resultaten:

- Vijf personen stonden geseind in de databanken;

- 2 x werd spontaan hulp geboden aan personen die zich onwel voelden;

- 9 processen-verbaal voor inbreuken op de vreemdelingenwetgeving;

- 1 proces-verbaal voor valse documenten;

- 11 processen-verbaal voor drugs met inbeslagname van 768gr marihuana. Twee personen zijn ter beschikking gesteld van het parket.

- 5.800 reizigers werden gecontroleerd door de MIVB die op hun niveau ongeveer 200 onregelmatigheden vaststelden met een proces-verbaal.

Étiquettes